D'Alembert Roulette System

Satsningssystemet D'Alembert är ett system som går ut på "negativ progression". Systemet antar att det kommer vara ett lika stort antal vinster och förluster i "even money"-satsningar (satsningar som betalar ut lika mycket som man har satsat). Det var Jean le Rond d'Alembert (en franska matematiker) som först kom på detta system på 1700-talet. Systemet bör endast användas i sådana satsningar, alltså om spelaren satsar på röda, svarta, jämna eller udda siffror eller höga eller låga siffror. Eftersom detta system är så enkel har den blivit till en av de mest populära som finns eftersom det har funnits så pass länge. Spelare som vill kunna spela med denna roulette strategi bör läsa igenom denna artikel först så att de förstår systemet och förstår att det inte garanterar att de vinner när de spelar roulette. Det kan kanske hjälpa, men det finns absolut inga garantier.

Hur spelet fungerar

För att använda systemet D'Alembert System måste du börja med att göra en "even-money bet". Det spelar ingen roll hur mycket du satsar, men det kan vara smart att börja med en lagom stor satsning. Om du vinner så anser systemet att du har större chansa att förlora vid nästa snurr, så du sänker satsningen. När du förlorar så förutstår systemet att en till förlust är mindre trolig, så du ökar din satsning. För mindre satsningar ändrar du bara satsningen med €1, men om du satsar mer pengar så kan det hända att du lägger till eller tar bort flera tusentals dollar varje gång hjulen snurrar. Här är ett exempel på hur en rad av sex satsningar kan gå till med D'Alembert System.

Bet: Bet Amount: Spin Result: Your Next Bet: Profit:
1st €5 Loss Add 1 bet unit -€5
2nd €6 Win Subtract 1 bet unit +€1
3rd €5 Win Subtract 1 bet unit +€6
4th €4 Loss Add 1 bet unit +€2
5th €5 Win Subtract 1 bet unit +€7

Med tre vinster och tre förluster (så länge de inte sker på rad) så vinner du totalt €3 . Det är så systemet fungerar... i längden ska du rent teoretiskt vinna.

Fördelar med detta system

D'Alembert Roulette System har en del fördelar gentemot andra roulette strategi system. Det är nog därför detta roulette system har överlevt så länge. Den största fördelen med Martingale Roulette System är det faktum att satsningarna inte blir för stora alltför snabbt. Detta gör förstås att man inte får problem med bordsgränser. Man satsar inte för mycket pengar för snabbt och man kan spela längre.

Eftersom du bara kan göra en satsning åt gången så är detta ganska flexibelt. Du kan lämna spelet precis när du vill, vare sig detta betyder att du accepterar att du har förlorat lite pengar eller om du lämnar spelet när har har mer pengar än du började spela med och innan du förlorar de pengarna.

Nackdelar med denna roulette strategi

Detta system har skapats på ett sätt som har som syfte att skydda din spelkassa när du behöver det som mest och att dra nytta av statistiskt gynnsamma situationer. Dock grundar sig allt detta på att satsningar kommer att vinna och förlora exakt lika ofta. Sanningen är att dessa satsningar endast vinner och förlorar 47.37% av tiden. Så om vinster och förluster uppgör endast 94.74% (47.37% x 2) av de totala snurren, vad händer då resterande 5.26% av tiden? Detta kallas för spelavdraget och detta skapas av luckorna med 0 och 00 på.

Vad tycker vi?

Nu har du läst denna artikel. Du kanske anser systemet D'Alembert är perfekt för dig. Jag vill inte förstöra för dig, men tanken bakom D'Alembert Roulette System är egentligen ologisk. Att tro att ett snurr påverkar följande fem snurr är att tro fel. Varje snurr eller tärningskast är oberoende av andra snurr och tärningskast. Genom att använda D'Alembert System låter du dig själv påverkas av denna felaktiga logik och det kan kosta dig mycket pengar. Tänk helt enkelt så här - om det var så effektivt, varför skulle då inte alla använda detta system? Det är ganska uppenbart att det inte fungerar i längden.